До новин

В НБУ назвали перешкоди для відновлення кредитування

24 листопада, 2017
Законодавство
В НБУ назвали перешкоди для відновлення кредитування

Повноцінному відновленню українськими банками кредитування перешкоджають неефективна судова система в країні і відсутність достатнього рівня захисту прав кредиторів.

Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час виступу на відкритому засіданні ради Нацбанку за участю банкірів та експертів, посилаючись на опитування банкірів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Неефективна судова система, відсутність достатнього рівня захисту прав кредиторів і є по суті основними недоліками, які стримують банки в активному відновлення кредитування», - сказала Рожкова.

При цьому вона зазначила, що за підсумками опитування в 2015 – початку 2016 року основними перешкодами в Україні для кредитування були військовий конфлікт, економічна та політична нестабільність, а також валютний та інфляційний ризики.

Рожкова підкреслила, що на сьогодні банківська система Ук8раїни достатньо капіталізована і має необхідної ресурсної базою.

Крім того, вона зазначила, що ставки за валютними депозитами знаходяться на історичному мінімумі, а за гривневими – на мінімумі за останні 6 років.

Також, за її словами, є позитивні очікування ринку, оскільки 76% банків очікують зростання корпоративних кредитів, 64% - зростання роздрібного кредитування.

Як повідомлялося, у жовтні п’ятий місяць поспіль банки продовжували нарощувати кредитування у національній валюті.

Нагадаємо, у жовтні НБУ вперше за 2 роки підвищив облікову ставку - до 13,5%.

Коментарі
Додати коментар