До новин

Оприлюднили проект рішення про банкрутство великого боржника Южно-Української АЕС

17 січня, 2018
Банкрутство підприємств
Оприлюднили проект рішення про банкрутство великого боржника Южно-Української АЕС

На офіційному сайті Южноукраїнської міської ради 12 січня було опубліковано проект рішення «Про ініціювання процедури банкрутства комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство», що має борг перед Южно-Українською АЕС щонайменше у 120 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на mayu-pravo.com.

На наступній сесії Южноукраїнської міської ради, яка повинна відбутися в лютому, депутатам пропонується визнати подальше здійснення господарської діяльності комунальним підприємством «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» недоцільним. А також зобов’язати КП «ТВКХ» самостійно звернутися до господарського суду Миколаївської області із заявою про порушення справи про своє банкрутство.

Неодноразово питання банкрутства цього комунального підприємства, яке постачає в місто воду, тепло та відводить каналізацію, піднімалося на засіданнях сесії Южноукраїнської міської ради. Мер міста Южноукраїнська протягом всього часу займав стійку позицію збереження для міста цього підприємства та покриття його боргів перед Южноукраїнською АЕС за рахунок міського бюджету. Через це навіть депутати не змогли з першої спроби прийняти бюджет міста на 2018 рік.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, провадження у справі про банкрутство КП «ТВКГ» вже відкривали, але Вищий господарський суд у вересні минулого року закрив це провадження.

Коментарі
Додати коментар