До новин

Суд розпочав процедуру банкрутства компанії братів Клюєвих

29 січня, 2018
Банкрутство підприємств
Суд розпочав процедуру банкрутства компанії братів Клюєвих

25 січня у Харкові Господарський суд Донецької області почав процедуру банкрутства компанії «Укрпідшипник», пов'язаної з братами Сергієм і Андрієм Клюєвими, які переховуються від українського правосуддя в Росії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Українські новини».

Заяву про порушення справи про банкрутство в суд подала компанія «Автотехпром» (Київ). Причиною стало невиконання рішення госпсуду Донецької області від 25 січня минулого року.

Загальна сума вимог кредитора - 1,909 млн гривень.

Відповідно до рішення суду, арбітражним управляючим призначено Микиту Никитенка.

Як повідомлялося, в 2016 році компанія «Укрпідшипник» (Донецька область) скоротила збитки в 2 рази, або на 276,8 млн гривень до 274,08 млн гривень порівняно з 2015 роком. Приватне акціонерне товариство «Укрпідшипник» володіє великими пакетами акцій підприємств металургії, машинобудування й інших галузей.

«Укрпідшипник» контролюють брати Андрій і Сергій Клюєви, але з 9 березня Печерський районний суд Києва заборонив акціонерові підприємства фонду Slav Handel, Vertretung Und Beteiligung Aktiengesellschaft (володіє 94,18%) відчужувати його акції.

Компанія Activ Solar GmbH Клюєвих, пізніше оформлена на зятя Андрія Клюєва Каве Ертефая, отримала в «Укрексімбанку» шість кредитів на загальну суму 8,59 мільярда гривень (109 мільйонів євро; 224 мільйони доларів і 528 мільйони гривень). Поручителем за цими позиками виступила компанія «Актив-Страхування», яка через компанію «Укрпідшипник» та австрійську SLAV Handel також належить Клюєвим.

Як відомо, брати Клюєви оголошені у міжнародний розшук. Андрій Клюєв підозрюється в незаконних діях на посаді секретаря РНБО, які виявлялися у виконанні протиправної вказівки екс-президента України Віктора Януковича з організації в період з 22 по 29 листопада 2013 року незаконного розгону учасників акції протесту, які перебували на Майдані Незалежності в Києві.

Клюєв був оголошений в розшук 28 лютого 2014 року. У січні 2017-го Печерський районний суд Києва відмовився надати дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо Клюєва, на думку суду, стороною обвинувачення не були надані докази про перебування Клюєва в міжнародному розшуку за станом на січень 2017 року.

28 січня 2016 року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Клюєва. Клюєв підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. У 2015 році він втік з України.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Клюєви винні українським держбанкам 28 мільярдів.

Коментарі
Додати коментар