До новин

Одеський припортовий запрацював після кількамісячного простою

30 січня, 2018
Санація
Одеський припортовий запрацював після кількамісячного простою

29 січня на Одеський припортовий завод почав надходити газ за давальницькою схемою, що створило можливість для запуску підприємства.

Про це розповів перший заступник директора підприємства Микола Щуріков, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Почали запуск ОПЗ. ТОВ «Всеукраїнська Енерго Компанія» виконала свої зобов'язання з постачання газу для запуску і зробила передоплату за роботу заводу з переробки», - пояснив Щуріков.

За словами першого заступника директора, планується ввести в експлуатацію один агрегат з виробництва аміаку і два агрегати з виробництва карбаміду. Основні зобов'язання «Всеукраїнської Енерго Компанії» - одноразово забезпечити до 3 млн куб. м газу для запуску виробництва і щомісяця до 60 млн куб. м газу як давальницької сировини.

У листопаді 2017 року Одеський припортовий завод припинив роботу через вихід з ладу одного з агрегатів. При цьому, на підприємстві не змогли спрогнозувати можливість відновлення роботи підприємства в майбутньому, оскільки ОПЗ може працювати тільки за давальницькою схемою, а регулярні зупинки заводу ставлять під загрозу виконання умов договору та контрактів з покупцями.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд держмайна розпочав підготовку до продажу 20 великих підприємств, серед яких і ОПЗ.

Коментарі
Додати коментар