До новин

Приватбанк минулого року зазнав збитку в 23 мільярди - НБУ

09 лютого, 2018
Збитки
Приватбанк минулого року зазнав збитку в 23 мільярди - НБУ

Збиток Приватбанку в 2017 році склав 23 млрд грн, тоді як інші держбанки задекларували прибутки: Ощадбанк - 558,5 млн грн, Укргазбанк – 623,8 млн грн, Укрексімбанк – 929,4 млн грн.

Про це повідомляє Finbalance із посиланням на Національний банк, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Раніше Приватбанк повідомляв, що його активи в минулому році зросли на 21% - до 259 млрд грн. Це відбулося, передусім, завдяки докапіталізації урядом на 48,4 млрд грн. Зокрема, в грудні в капітал були внесені ОВДП на 16 млрд грн, що дозволило утримати показник адекватності регулятивного капіталу на рівні 13,87% (вимога НБУ - без врахування кризових пом`якшень - не менше 10%).

Міністерство фінансів заявляло, що потреба в докапіталізації Приватбанку на 16 млрд грн в грудні була зумовлена "переоцінкою об’єктів операційної та неопераційної нерухомості, об’єктів фінансового лізингу" (цитата). "Результати переоцінки свідчать про те, що банк був у гіршому стані, ніж вважалось на момент переходу банку в державну власність", - констатували в Мінфіні.

На докапіталізацію Укрексімбанку в 2017 році уряд витратив 7,7 млрд грн, Ощадбанку - 14,7 млрд грн. З огляду на це, задекларовані ними прибутки виглядають досить умовними.

Коментарі
Додати коментар