До новин

Львів хоче повернути собі непрацюючий ЛАЗ

12 лютого, 2018
Санація
Львів хоче повернути собі непрацюючий ЛАЗ

На сесію Львівської міськради 15 лютого буде винесено питання про покупку майна колишнього Львівського автобусного заводу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЦТС.

У проекті рішення йдеться, що депутати визнають за доцільне відновлення роботи ЛАЗ і дають згоду на те, щоб департамент економічного розвитку міста розробив план створення і реалізації інвестиційного проекту «Львів ЛАЗ».

Крім того, департамент повинен буде зайнятися інвентаризацією майна підприємства і розробити порядок викупу або вилучення у власників і розпорядників активів на території ЛАЗ.

Всього місто планує викупити 240 об'єктів майна ЛАЗу.

Як відомо, у Верховній Раді ще в 2015 році зареєстрували законопроект «Про націоналізацію майна ТОВ «Львівські автобусні заводи». Документом передбачається примусове відчуження об'єктів права приватної власності на користь держави ТОВ «ЛАЗ» з мотивів суспільної необхідності.

Нагадаємо, що 26 травня 2014 року Державна виконавча служба арештувала майно ЛАЗу за борги, завод припинив своє функціонування в жовтні 2014 року.

Сьогодні обладнання підприємства, основне майно якого належить росіянину Ігорю Чуркіну, вивозиться в невідомому напрямку, будівлі розпродаються за безцінь.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у 2015 році держпідприємство «Інформаційний центр» міністерства юстиції організувала торги арештованим майном Львівського автобусного заводу загальною площею майже 20 тис. м2.

Коментарі
Додати коментар