До новин

"Укрспирт" і Львівська ОДА відновлять роботу спиртзаводів регіону

13 лютого, 2018
Санація
"Укрспирт" і Львівська ОДА відновлять роботу спиртзаводів регіону

Львівська обласна державна адміністрація та державне підприємство "Укрспирт" підписали меморандум про відновлення роботи спиртозаводів Львівщини та випуск на них нової продукції.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу "Укрспирту".

Керівник ДП Юрій Лучечко окреслив основні напрямки нового, Стратегічного плану розвитку спиртової галузі на Львівщині. Амбітна мета спиртовиків – стовідсотково завантажити роботою діючі підприємства, а також відновити роботу непрацюючих спиртозаводів.

Оскільки галузь харчового спирту на сьогодні перенасичена, Лучечко агітує за нові ринки. Йдеться про виробництво українського біопалива – біоетанолу, біодизелю, сумішевих бензинів, а також спиртовмісних речовин і парфумерної продукції.

"Вперше в новітній історії України прийнято рішення про модернізацію спиртових потужностей держави. Пілотним проектом для цього стали підприємства західного регіону і Львівської області. Для нас це дуже амбіційний крок", – сказав Лучечко.

"Підприємства, які вимушено простоюють, заслуговують на роботу і на відновлення виробничого потенціалу. Сьогодні надлишкові потужності не можуть бути задіяні для виробництва харчового спирту, тому для нас основною метою є перепрофілювання цих підприємств, підвищення ринкової конкурентоспроможності", - додав він.

На підприємстві Великого Любіня планують випускати парфумерну продукцію. Підприємство у Воютичах модернізують, а у Сторонибабах перепрофілюють на виробництво біоетанолу. Біопаливо також випускатимуть на Лопатинському і Суходільському МПД.

Під це підготували нормативну базу – відповідний законопроект уже пройшов обговорення у транспортному і паливному комітетах. Наступний крок – погодження у Верховній Раді.

Окрім Львівщини, такий меморандум було підписано із Тернопільською ОДА. Також у такому меморандумі зацікавлена і Волинська область.

Коментарі
Додати коментар