До новин

Вкрадені росіянами активи «Чорноморнафтогазу» оголосять в міжнародний розшук

14 лютого, 2018
Резонансні справи
Вкрадені росіянами активи «Чорноморнафтогазу» оголосять в міжнародний розшук

Активи державної компанії «Чорноморнафтогаз», які залишилися на території окупованого Росією Криму, будуть оголошені в міжнародний розшук.

Про це розповіла глава компанії Світлана Нєжнова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«Ми були ініціаторами прийняття ухвал судів про арешт цього майна. Це були абсолютно правильні дії. Я думаю, що наступною дією буде міжнародний розшук, але тут ми будемо працювати з Генпрокуратурою», - сказала вона.

Також вона уточнила, що компанія активно співпрацює з прокуратурою Криму та ГПУ.

Як повідомлялося, навесні 2014 року Росія окупувала Криму і незаконно захопила розташовані там активи, включно з газовидобувним обладнанням «Чорноморнафтогазу».

В результаті таких дій компанія втратила 2 мільярди кубометрів щорічного видобутку природного газу.

Нагадаємо, «Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

На балансі компанії перебувають 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогоднішній день становлять: по природному газу - 58,56 млрд куб м, по газовому конденсату - 1231 тис тонн, по нафті - 2530 тис тонн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенко ветував мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу».

Коментарі
Додати коментар