До новин

Херсонський депутат-банкрут не задекларував 5 власних підприємств

15 лютого, 2018
Резонансні справи
Херсонський депутат-банкрут не задекларував 5 власних підприємств

Екс-регіонал Дмитро Больбот не вказав у декларації ні 5 власних фірм, ні доходів від них, при цьому він намагався оголосити себе банкрутом, маючи кредитних зобов’язань на понад 76 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Громадський рух ЧЕCНО».

Дмитро Больбот у Херсонській міськраді представляє фракцію «Наш край». Уже вп’яте обраний депутатом цієї ради. У попередньому скликанні представляв «Партію регіонів».

Згідно з декларацією, Больбот у 2016 році заробив зовсім небагато — менше 36 тис. гривень. Це єдиний дохід на нього і дружину.  Кошти депутат заробив будучи головою правління обслуговуючого кооперативу «Комунальний ринок». Cаме ці дані депутат вказав у декларації і їх же подавав у 2015 році при реєстрації в ЦВК.

Проте Дмитро Больбот не вказав у декларації дані про інші підприємства, до яких має відношення. Зокрема він є співзасновником та керівником ТОВ «Розважальний Комплекс «Шумен», співзасновником ТОВ «Кіномир», ТОВ «Фірма «Івушка», ТОВ «Нерпіс» та ТзОВ «ЛІК». Проте жодних доходів від цих підприємств у декларації депутата не вказано.

Хоча підприємства працюють. Розважальний комплекс «Шумен» розташований в м. Херсон на вул. Богуна (колишня Ілліча), 6. Ці дані збігаються з даними реєстрації підприємства. На інформаційних сайтах Больбот вказаний як керівник, і навіть зазначено, що в комплексі працює 46 осіб. Там же зареєстроване ТОВ «Киномир» — обидві адреси співпадають із адресою колишнього кінотеатру «Шумен». У місцевих ЗМІ пишуть про те, що за приміщення кінотеатру уже довгий час ідуть суди між підприємством Больбота та міською радою.

Дати коментар щодо цього Дмитро Больбот відмовився.

Дружина Дмитра Больбота Олена Фролова в декларації чоловіка не вказала жодного доходу в 2016 році, також не вказала жодних юридичних осіб у власності. Хоча є співзасновницею ПП «Шоп-Торг».

Попри відсутність доходів та невеликий заробіток чоловіка Олена Фролова у 2016 році придбала автомобіль Lexus GS 300  більш як за 240 тис. гривень. A у 2015 році набула у власність квартиру в Херсоні. Квадратний метр житла обійшовся жінці у 1879 грн, в той час як Мінрегіонбуд встановив ціни на рівні 5720 грн за квадратний метр.

Попри незначні доходи родина Дмитра Больбота має досить великі заощадження — готівкою вони тримають понад 35 тис. доларів CШA. Проте Больбот має і чималі фінансові зобов’язання. Больбот винен російському Cбербанку понад 76,5 млн грн. 15 вересня 2015 року, в час ведення передвиборчої кампанії, Дмитро Больбот був визнаний банкрутом. A в червні 2016 року суд припинив підприємницьку діяльність депутата. У вересні минулого року Господарський суд Херсонської області скасував ухвалу про банкутство. Причиною стали виявлена податківцями та прокуратурою готівка в декларації Больбота за 2016 рік. Вони вважають, що при проведенні процедури банкротства Больбот умисне ухилявся від виплати кредитних зобов’язань Cбербанку, чим міг нанести шкоду державі у вигляді несплаченого податкового боргу.

Коментарі
Додати коментар