До новин

«Нібулон» запозичив $50 мільйонів у ЄБРР

16 лютого, 2018
Борги
«Нібулон» запозичив $50 мільйонів у ЄБРР

Європейський банк реконструкції та розвитку надав ТОВ СП «Нібулон» кредит на суму до 50 млн доларів для фінансування розширення і модернізації зернової логістичної інфраструктури компанії в 2018-2019 роках.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Відповідну угоду було підписано 15 лютого 2018 року в офісі ЄБРР у ​​Києві.

Фінансування буде складатися з кредиту «А» - до 40 млн доларів, наданого ЄБРР, і кредиту «В» - до 10 млн доларів, який буде синдикований комерційними банками.

Кредит буде направлений на трирічну інвестиційну програму «Нібулона», яка, серед іншого, включає: будівництво трьох нових зернових терміналів, розширення флотилії, включаючи новий плавучий перевантажувальний кран, буксири, баржі та самохідне днопоглиблювальне судно, а також будівництво сховища обсягом 42 тис. тонн , причалу на баржі і нової залізниці на Миколаївському терміналі.

Як уточнили в ЄБРР, кредит надається терміном на сім років.

У свою чергу, генеральний директор «Нібулона» Олексій Вадатурський зазначив: «Компанія має оборот понад 1 млрд доларів на рік, EBITDA і прибуток, припустимо, - більш 100 млн доларів. Кредитний портфель інвестиційних коштів на сьогодні трохи більше 200 млн доларів. Цих коштів достатньо для стабільної роботи на три-чотири роки і ми можемо повністю обнуляти кредитний портфель».

Загальна вартість проекту оцінюється в 140 млн доларів. Фонд технічного співробітництва ЄБРР та Японії надав кошти технічної допомоги для часткового покриття витрат на зовнішній юридичний супровід проекту.

ТОВ СП «Нібулон» створене в 1991 році. Є одним з найбільших операторів на зерновому ринку країни. Має у своєму розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю близько 2 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал в Миколаєві потужністю 5 млн тонн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ, Світовий банк та ЄБРР вимагають покарати власників українських банків-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар