До новин

ЗАЗ опинився на межі банкрутства

19 лютого, 2018
Банкрутство підприємств
ЗАЗ опинився на межі банкрутства

Корпорація УкрАвто готова законсервувати виробництво на своєму Запорізькому автомобільному заводі через колосальні борги та минулорічні збитки.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Громадське».

В УкрАвто зазначили, що зараз ЗАЗ намагається шукати будь-які замовлення - випускає непрофільну продукцію, веде переговори про складання тракторів корейської фірми LS, щоб зберегти підприємство. Але, якщо найближчим часом ситуація не зміниться, єдиним виходом буде консервація виробництва та припинення існування в Україні автомобілебудівної галузі як такої, додали у корпорації.

В Укравто також нагадали, що завод закінчив 2017 рік з великими збитками.

Так, за 9 місяців отримано збитків на 170 млн грн. При цьому розрахункова сума збитків у річному звіті становитиме близько 296 млн грн, з урахуванням збитків від переоцінки кредитного портфеля. Станом на січень у ЗАЗ заборгованість за кредитами - 3 млрд грн і $24 млн.

Також у минулому році було вироблено тисячу шістсот сімдесят чотири автомобіля при проектній потужності 150 тис. авто у рік.

На ринку України було продано 80 тис. автомобілів, з яких ЗАЗ зміг реалізувати тисячі шістсот сімдесят три нових авто.

УкрАвто зареєстровано у 1992 році. Володіє контрольним пакетом акцій ЗАЗ, польського автозаводу FSO. До структури корпорації входить близько 400 автосервісних підприємств у всіх містах України, дистриб'юторські і дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів.

Серед партнерів - Daimler AG, General Motors, Maserati SpA, KIA Motors, Nissan, Toyota, Chery,АвтоВАЗ.

Коментарі
Додати коментар