До новин

Косюку продають збиткову французьку птахоферму – ЗМІ

14 березня, 2018
Продаж
Косюку продають збиткову французьку птахоферму – ЗМІ

Українська агропромислова група «Миронівський хлібопродукт» веде переговори про придбання збиткової французької птахівничої фірми Doux.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Reuters.

Doux контролює французький сільськогосподарський кооператив Terrena, який два роки тому придбав контрольний пакет акцій, але зіткнувся з постійними збитками, пов'язаними з конкуренцією з боку більш дешевої бразильської курки на ключових близькосхідних ринках.

МХП представив пропозицію про поглинання в орган по реструктуризації уряду Франції.

Переговори з акціонерами Doux і французькою владою тривають.

У МХП не розкривають деталі переговорів, але спростували повідомлення преси, що майже половина з 1200 співробітників «Doux» буде скорочена.

В «Terrena» заявили, що «Doux» втрачала близько 35 млн євро на рік протягом останніх двох років, а потреби в інвестиціях для реорганізації бізнес-моделі компанії досягають 100 млн євро.

Французька компанія подала заяву про банкрутство в 2012 році після того, як відмова від експортних субсидій Європейського союзу підірвала її прибутковість.

Нагадаємо, у 2017 році виробники курятини отримали половину коштів з програми дотацій з компенсації ПДВ. На таку програму було передбачено в 2017 році 4 млрд грн. З них за січень-жовтень «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка отримав 1,4 млрд грн, Укрлендфармінг Олега Бахматюка — 517 млн грн.

Наразі агрохолдинг будує у Вінницькій області одну з найбільших в Європі птахофабрик.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій - близько 3 млн доларів.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 66% акцій МХП.

Косюк увійшов до списку найбагатших людей України за версією журналу Forbes.

Коментарі
Додати коментар