До новин

З початку року Мін'юст стягнув більше 134 мільйонів заборгованості по зарплаті

18 квітня, 2018
Борги
З початку року Мін'юст стягнув більше 134 мільйонів заборгованості по зарплаті

Понад 134 млн гривень заборгованості по заробітній платі стягнула з недобросовісних роботодавців на користь працівників Державна виконавча служба Міністерства юстиції України з початку року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

Наразі на виконанні в органах ДВС перебувають 14,6 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 381 млн гривень.

«Грубе порушення трудових прав на сьогодні властиве українському ринку праці. Аби кардинально змінити ситуацію, Міністерство юстиції усіма можливими законними способами здійснює тиск на недобросовісних роботодавців», - розповіла заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.

З 2 квітня відомство веде активну роботу щодо ліквідації заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Зокрема, Мін'юст створив регіональні штаби, а у найбільш проблемних регіонах розпочали свою роботу мобільні групи з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати. За словами Глущенко, за два тижні роботи мобільних груп було стягнуто 38,7 млн гривень на користь 2 638 працівників, що складає майже 30% від загальної суми стягнутої заборгованості з початку року.

«Загалом, станом на 16 квітня заборгованість повністю була погашена відносно 10 434 працівників. При цьому з початку дії кампанії деякі підприємства встигли погасити мільйонні борги перед своїми працівниками. Наприклад, ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» погасив заборгованість на 12,6 млн грн. на користь 501 працівника, ПАТ «Рівнеазот» сплатив 3,7 млн грн на користь 117 працівників, ПАТ «Лисичанськвугілля» - 2,5 млн грн на користь 118 працівників», - зазначила Глущенко.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мін’юст ініціює створення фонду для погашення зарплатних боргів підприємств-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар