До новин

Компанію, що «вимила» з обленерго 329 мільйонів, визнали банкрутом

14 травня, 2018
Банкрутство підприємств
Компанію, що «вимила» з обленерго 329 мільйонів, визнали банкрутом

Господарський суд Києва визнав банкрутом ПАТ ХК «Енергомережа», що фігурувало в багатомільйонних схемах виведення коштів із «Черкасиобленерго».

Про це йдеться в постанові суду від 2 квітня 2018 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інфоміст».

Постановою товариство визнається банкрутом, відкривається ліквідаційна процедура юридичної особи, її підприємницька діяльність припиняється. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Іллю Карпунова, що працює з кінця 2016-го року.

Справа про банкрутство була порушена Господарським судом ще в червні минулого року за позовом ПАТ «Одеська ТЕЦ». З часу початку процедури до суду надійшли заяви з грошовими вимогами від низки компаній. 12 лютого ухвалою Господарського суду затверджено реєстр вимог кредиторів, зокрема, від обленерго з Полтави, Миколаєва та Харкова на загальну суму у майже 600 млн гривень. Розмір вимог «Черкасиобленерго" склав 329 мільйонів гривень. Це сума боргу перед обленерго, який ПАТ «Азот» передав ПрАТ «ХК «Енергомережа» (315 млн грн) та поворотної фінансової допомоги, яку менеджери «Черкасиобленерго» надали «Енергомережі» (14 млн грн).

Нагадаємо, 22 квітня в Німеччині затримано екс-главу правління «Енергомережі» Дмитра Крючкова. За даними ЗМІ, Крючков пов’язаний з братами Суркісами.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, зарплатні борги «Черкасиобленерго» пропонують погасити за рахунок бюджету.
Коментарі
Додати коментар