До новин

Скандальна Cambridge Analytica оголосила про банкрутство - ЗМІ

21 травня, 2018
Банкрутство підприємств
Скандальна Cambridge Analytica оголосила про банкрутство - ЗМІ

Компанія Cambridge Analytica, задіяна в скандалі з Facebook, подала заяву про банкрутство.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на BuzzFeed.

Відзначається, що Cambridge Analytica подала заяву до суду в Манхеттені відповідно до розділу 7 Кодексу США про банкрутство в четвер, 17 травня.

Крім того, заяву в суд про банкрутство представила американський філія головної компанії SCL Group, в яку входить SCL Elections (власник CA).

У документах розкриваються деякі цифри, так, наприклад, стало відомо, що активи Cambridge Analytica становлять від 101 до 500 тис. доларів, а боргові зобов'язання - від 1 млн до 10 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що підприємство планує припинити свою діяльність в Великобританії і США через різке зниження попиту на їхні послуги і скорочення прибутку.

Як відомо, керівник Facebook вже виступав перед законодавцями у зв’язку зі скандалом з Cambridge Analytica. Він свідчив перед Конгресом США протягом десяти годин два дні.

Скандал розгорівся після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.

Коментарі
Додати коментар