До новин

У Росії збанкрутував виробник мобільних телефонів Vertu

24 травня, 2018
Банкрутство підприємств
У Росії збанкрутував виробник мобільних телефонів Vertu

Арбітражний суд Москви 17 травня визнав банкрутом компанію «Верту Раша» - російську «дочку» британського виробника мобільних телефонів класу люкс Vertu.

Як зазначається в рішенні суду, суд відкрив щодо боржника конкурсне провадження строком на шість місяців, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс».

У документі з посиланням на звіт тимчасового керуючого зазначається, що відновлення платоспроможності боржника не є можливим, ознак навмисного банкрутства не виявлено.

За даними реєстру кредиторів, розмір визнаних вимог до боржника становить 3,7 млн ​​рублів (близько $59,7 тис.), а балансова вартість майна і активів не дозволяє провести розрахунки з кредиторами.

Таким чином, зробив висновок суд, боржник не здатен задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями, тобто має ознаки банкрутства.

Компанія Vertu заснована в 1998 році як підрозділ фінської Nokia, проте у 2012 році його продали шведській компанії EQT. У 2015 році Vertu була куплена китайською Godin Holdings.

24 листопада 2017 року суд визнав обґрунтованим заяву компанії «Верту Раша» про власне банкрутство. Суд тоді ввів щодо боржника процедуру спостереження та призначив на 17 травня 2018 року розгляд справи про банкрутство компанії по суті. На засіданні в листопаді зазначалося, що заборгованість компанії перед кредиторами перевищує 272 млн рублів.

Заява компанії про власне банкрутство надійшло в суд 12 жовтня 2017 року, 19 жовтня воно було прийнято до провадження за спрощеною процедурою як відсутнього боржника.

Раніше ЗМІ з посиланням на Financial Times повідомляли, що британська компанія ухвалила рішення про ліквідацію через фінансови проблеми. Проблеми Vertu почалися після покупки бізнесу в березні 2017 року бізнесменом Хаканом Узан. Він виявив дефіцит в 128 млн фунтів стерлінгів (близько $166 млн).

Газета зазначала, що у зв'язку з ліквідацією компанія влаштувала розпродаж телефонів за ціною набагато нижче за вихідну. Так, наприклад, одна з флагманських моделей компанії з золотим корпусом і обробкою з крокодилової шкіри з вихідної ціною в 14,7 тис. фунтів ($19,6 тис.) Була виставлена ​​на аукціон зі стартовою ціною 1,15 тис. фунтів ($1,5 тисячі).

Коментарі
Додати коментар