До новин

Сбербанк вчетверте спробує продати українську «дочку»

24 травня, 2018
Продаж
Сбербанк вчетверте спробує продати українську «дочку»

Російський Сбербанк має намір вчетверте спробувати продати український бізнес.

Про це розповів глава банку Герман Греф, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням «Інтерфакс».

«Україна - це окрема історія, ми вже зробили три спроби продати банк. Зараз будемо робити ще й четверту спробу. Будемо сподіватися, що на цей раз вона буде успішною. Ми плануємо скорочувати нашу присутність в Європі і розвивати наш бізнес в Казахстані і Білорусії» , - сказав Греф.

Раніше акціонер російського «Сбербанку» вирішив докапіталізувати дочірню українську фінустанову на 66,6%.

Нагадаємо, у травні Рада національної безпеки й оборони запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України.

Як повідомлялося, Національний банк ухвалив рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків.

Раніше президент Петро Порошенко зазначив, що санкції проти банків з російським капіталом дієві і їх варто продовжувати.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти «дочок» російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, «БМ Банку» («дочки» ВТБ), Промінвестбанку («дочки» ВЕБ) і VS Bank («дочки» Сбербанку).

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

Регулятор очікував, що зазначені банки придбає новий інвестор або вони поступово згорнуть діяльність в Україні.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Раді пропонують націоналізувати російські банки та компанії в Україні.

Коментарі
Додати коментар