До новин

В збанкрутілий банк «Капітал» направили двох ліквідаторів

01 червня, 2018
Ліквідація
В збанкрутілий банк «Капітал» направили двох ліквідаторів

Виконавча дирекція ФГВФО 24 травня призначила уповноваженими особами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «АКБ «Капітал» двох осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

З 25 травня 2018 року уповноваженими особами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «АКБ «Капітал» призначили Щадних Олександра Леонідовича та Білу Ірину Володимирівну.

Відповідно до вищезазначеного рішення, Білій І.В. делеговано всі без виключення повноваження ліквідатора ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», визначені Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон), зокрема, статтями 37, 38, 47-521, 53 Закону.

Також згідно з зазначеним рішенням Щадних О.Л. делеговано виключно повноваження з питань:

- укладення від імені ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» будь-яких договорів (вчинення правочинів), здійснення господарських операцій, необхідних для забезпечення операційної діяльності Банку, у т.ч. проведення розрахунків, здійснення платежів, підписання відповідних платіжних документів;

- прийняття на роботу, звільнення з роботи чи переведення на іншу посаду будь-кого з працівників ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», перегляду службових обов'язків працівників, змінення розміру оплати їх праці з додержанням вимог законодавства України про працю;

- вчинення всіх без виключення юридичних дій, пов’язаних з реєстрацією змін у статутних документах ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», а також зміною відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- здійснення представництва інтересів ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» у судах,  правоохоронних органах, органах Прокуратури, Міністерства юстиції України, Державної виконавчої служби України з усіх питань, що виникають під час діяльності ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», з правом видачі довіреностей на здійснення представницьких функцій від імені ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» працівниками банку, або залученими для цього у встановленому порядку третіми особами.

Нагадаємо, на початку 2015 року ПАТ «АКБ «Капітал» через незадовільну якість активів та ризик ліквідності через зменшення високоліквідних активів було віднесено до категорії проблемних. НБУ вирішив ліквідувати банк «Капітал» у листопаді 2015 року.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, прокуратура провела обшуки в екс-керівників банку «Капітал».
Коментарі
Додати коментар