До новин

Стало відомо скільки українські банки винні іноземним кредиторам

14 червня, 2018
Борги
Стало відомо скільки українські банки винні іноземним кредиторам

Зовнішній борг українських банків скорочується на третину вже три рік поспіль і на кінець 2017 року становив 6,2 мільярда доларів.

Про це повідомив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук на прес-конференції, присвяченій звіту за фінстабільності, пише інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

«Банки все більше залучають кошти на внутрішньому ринку і повертають зовнішні запозичення. На сьогодні зовнішній борг банківського сектора наблизився до позначки в 6 млрд доларів», - сказав він.

За словами Віталія Ваврищука, половина від цієї суми - кредити міжнародних фінансових організацій українським держбанкам, ще 14% - міжбанківські кредити банкам з російським державним капіталом.

Одні з найбільших виплат мають бути в найближчі два роки.

«У наступному році заплановані чималі погашення частини єврооблігацій Укрексімбанку та Ощадбанку. На нашу думку, графік погашення буде виконаний в повній мірі», - заявив Віталій Ваврищук.

Найбільші виплати за зовнішнім боргом припадають на 2019 рік. Тоді банки сумарно повинні будуть повернути 1,5 млрд доларів.

Коментарі
Додати коментар