До новин

Кредитори власника банку «Форвард» вимагають виплатити їм $545 млн

15 червня, 2018
Борги
Кредитори власника банку «Форвард» вимагають виплатити їм $545 млн

Тримачі реструктуризованого боргу компанії Russian Standard Ltd, що належить бізнесменові Рустаму Таріко (в Україні є власником банку "Форвард", попередня назва якого - “Русский стандарт”), вимагають виплатити їм $544,8 млн, погрожуючи в іншому випадку стягнути акції банку “Русский стандарт”, йдеться в їх листі від 11 червня 2018 року в адресу компанії.

Про це пише “БізнесЦензор” з посиланням на Reuters.

Лист направлено ініціативною групою кредиторів, що зібрала понад 25 відсотків боргових паперів.

Russian Standard Ltd допустила дефолт по випуску євробондів з погашенням у 2022 році, розміщеному в рамках реструктуризації єврооблігацій банку “Русский стандарт” і забезпеченому 49 відсотками його акцій. У листі кредиторів йдеться, що після стягнення застави акції банку можуть бути продані.

Випуск на $451 мільйон c купоном 13 відсотків річних був розміщений в 2015 році в процесі реструктуризації євробондів з погашенням в 2020 і 2024 році загальним обсягом $550 мільйонів. Емітентом випуску є компанія Russian Standard Ltd.

Представник Russian Standard Ltd повідомив, що знає про вимогу кредиторів. "Повідомлення - технічний крок, який власники облігацій мали право зробити, починаючи з жовтня 2017 року, але не зробили до теперішнього моменту", - йдеться в його відповіді на запит Рейтер.

За його словами, воно не вплине на переговорний процес з основними власниками облігацій, який продовжує компанія. Вона планує найближчим часом запустити офіційний процес голосування угоди серед власників облігацій.

Повідомлення про дострокове погашення боргових зобов`язань не є оповіщенням про стягнення застави, повідомив представник Russian Standard Ltd.

"Емітент вважає, що процес стягнення застави буде ще більш тривалим, тому що власники облігацій повинні будуть надати трасті (їм виступає Citibank) додаткові фінансові гарантії та юридичний захист, перш ніж ця процедура буде запущена. Крім того, стягнення застави є дуже тривалим процесом, тому що він регламентований документацією облігацій і передбачає проведення судового процесу в Росії, а також отримання необхідних погоджень регулятора", - повідомив він.

Згідно зі звітністю банку "Форвард", на 01 травня він мав від’ємний регулятивний капітал на рівні “-263,9 млн грн”. Його збиток за 5 місяців - 53,1 млн грн (за весь 2017 рік - 639,3 млн грн).

“Форвард-Банк” публічно заявляв про намір збільшити статутний капітал на 488 млн грн до 01.06.2018 (що не відбулося), а на другому етапі (до 01.08.2018) - на 175 млн грн. Нещодавно повідомлялося про коригування планів і намір забезпечити докапіталізацію на 663 млн грн до 01.08.2018.

За даними НБУ, російський банк "Русский стандарт"  є власником 100% акцій банку "Форвард".

Коментарі
Додати коментар