До новин

ФГВФО не знайшов покупців на стадіон «Чорноморець», попри суттєве зниження ціни

21 червня, 2018
Продаж
ФГВФО не знайшов покупців на стадіон «Чорноморець», попри суттєве зниження ціни

20 червня мав відбутися третій аукціон з продажу будівель одеського стадіону «Чорноморець» площею 80,3 тис м2, Але торги не відбулися незважаючи на зниження ціни на 20%.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Стартова ціна була встановлена на рівні 911,9 млн грн, що на 20% менше від ціни, яка була на першому аукціоні в кінці травня (1,14 млрд грн).

За даними ФГВФО, земельна ділянка площею 6,2403 га передана в оренду ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» на підставі договору оренди від 20.09.2010 строком на 49 років.

Раніше Фонд виставляв на аукціон право оренди стадіону «Чорноморець», вказуючи, що крім футбольного поля, об`єкт також включає бізнес-центр з ресторанами (10,7 тис. кв. м), фітнес-центр (4,3 тис. кв. м), готель (9,8 тис. кв. м), підземний паркінг тощо. Як зауважувалося, бізнес-центр, фітнес-центр і готель перебувають в довгостроковій оренді, питання про визнання договорів оренди недійсними передане на розгляд суду.

Також ФГВФО повідомляв, що отримав стадіон «Чорноморець» як заставу по кредитах пов`язаних компаній, які видав збанкрутілий «Імексбанк» Леоніда Климова - нардепа, члена парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності.

За даними Фонду, за кілька місяців до визнання «Імексбанку» неплатоспроможним з нього були виведені високоліквідні застави (у т.ч. нерухомість біля моря) по 41 кредиту юросіб-інсайдерів. Замість цього єдиним забезпеченням за договорами на суму 8,3 млрд грн став футбольний стадіон, тоді як незалежні оцінювачі оцінили його на рівні 1,2 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар