До новин

НАБУ розслідує можливі збитки «Укрзалізниці» на 205 млн грн через невиплату боргів Промінвестбанку

10 липня, 2018
Збитки
НАБУ розслідує можливі збитки «Укрзалізниці» на 205 млн грн через невиплату боргів Промінвестбанку

Детективи НАБУ розслідують можливі зловживання службових осіб ПАТ «Укрзалізниця» через непогашення кредитів Промінвестбанку, що призвело до нарахування пені.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Відповідно до ухвали Солом’янського райсуду м. Києва від 20 червня, детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні №52017000000000522 за фактом зловживання службовими особами ПАТ «Укрзалізниця» своїм службовим становищем, шляхом невиконання/несвоєчасного та не у повному обсязі виконання грошових зобов`язань у вигляді сплати кредитної заборгованості по кредитним договорам, укладеними ДП «Південна залізниця» і ДТГО «Південно-Західна залізниця» з ПАТ «Промінвестбанк», строк погашення яких минув 03.03.2015 та 22.12.2014 відповідно, що завдало тяжких наслідків ПАТ «Укрзалізниця» у вигляді нарахування неустойки, 3% річних та інфляційних нарахувань в сумі 204 591 560 грн.

Крім того, зазначається, що «внаслідок невиконання/несвоєчасного та не у повному обсязі виконання грошових зобов`язань ДП «Південна залізниця» і ДТГО «Південно-Західна залізниця» за вищевказаними кредитними договорами, ПАТ "Укрзалізниця" зобов`язано було виплатити держателям облігацій розміщених Компанією "Шортлайн Пі Ел Сі" в 2013 р. на Ірландській фондовій біржі вейвер, що потягло за собою додаткові витрати» (цитата).

20 червня суд задовольнив клопотання НАБУ та надав детективам НАБУ доступ документів, які становлять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ПАТ «Укрзалізниця» з наданням можливості отримати їх копії. Йдеться про

- всі протоколи засідань правління ПАТ «Укрзалізниця» за період з 2015 року по дату винесення ухвали слідчим суддею, з усіма додатками, а також всі документи, які надавалися членам правління на засідання правління та перед засіданнями правління; копії відеозаписів, аудіозаписів, стенограм засідань правління ПАТ «Укрзалізниця»;

- всі контракти, укладені з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» та членами правління ПАТ «Укрзалізниця» за період з 2015 року по дату винесення ухвали слідчим суддею.

Нагадаємо, Промінвестбанк подав позови до «Укрзалізниці» та її структурних підрозділів про стягнення заборгованості на 214 млн дол. Обсяг позовних вимог Сбербанку сягає 118 млн дол, у випадку ВТБ Банку - 1,2 млрд грн.Також тривають боргові спори «Укрзалізниці» з Таскомбанком, ПУМБ, Ощадбанком, ВБР та Альфа-Банком.

Коментарі
Додати коментар