До новин

98 держшахт є збитковими

30 липня, 2018
Збитки
98 держшахт є збитковими

В Україні нараховується 102 державні шахти, однак поза зоною проведення операції Об’єднаних сил лише 33 копальні, 4 з яких працюють прибутково, інші ж не приносять ніякого прибутку.

Про це йдеться на Урядовому порталі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«В межах Міністерства енергетики та вугільної промисловості потрібно приймати чіткі, конкретні рішення, які дозволять вивести галузь із кризи. Я проаналізував ситуацію і можу сказати, що це можливо. Нам потрібно забути про стук шахтарських касок, коли люди говорять про свою заробітну плату. Маємо чути на видобувних підприємствах шум виробництва», - зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час урядової наради, присвяченій ситуації у вугільній галузі.

Він також повідомив, що на початку серпня Уряд очікує комплексний план заходів, де були б відображені інвестиційні пропозиції, оцінка ефективності використання наявних ресурсів, плани щодо аудиту.

«Маємо вийти на стабільність у галузі. Завдання поставлене, я буду чекати конкретної доповіді і конкретних результатів», - резюмував прем’єр-міністр.

«Наразі в Україні нараховується 102 державні шахти, але переважна більшість – в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Діючими поза зоною операції вважаються 33 шахти. З них – лише 4 шахти працюють прибутково. За 5 місяців поточного року обсяг видобутку склав 1 852,9 тис.т. Це на 3,6% менше запланованого і на 7,6% менше відповідного періоду 2017 року. Разом з тим, вартість продукції зросла на понад 30,5%, порівняно з минулим роком», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада виділила 1,4 мільярда на погашення зарплатних боргів шахтарів.

Коментарі
Додати коментар