До новин

Керівництво Ренійського порту погодило програму спасіння підприємства

07 серпня, 2018
Санація
Керівництво Ренійського порту погодило програму спасіння підприємства

Керівництво державного Ренійського морського торговельного порту погодило «Програму стабілізації фінансового стану та виходу з кризи на 2018 рік».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на topor.od.ua.

З огляду на основні показники фінансово-господарської діяльності підприємства, економічне становище порту на сьогодні набагато гірше, ніж вважалося раніше, так, згідно документу Ренійський порт знаходиться на межі банкрутства. Останні 4 роки зафіксували низкі обсяги вантажопередач, що ведуть до невикористання підприємства. Динаміка невикористання виглядає таким чином: 2015 рік - більше 6,8 млн грн, 2016 рік - 15,3 млн грн, 2017 рік - більше 11,3 млн грн, перше півріччя 2018 року - більше 13,7 млн ​​грн.

У 2018 році підприємство очкує збиток у 30 млн грн.

Борги порту також є суттєвою проблемою – станом на 1 серпня сума заборгованості по податковим платежам, зарплаті, перед постачальниками тощо складає 54,5 млн грн. Крім того, порт має штрафні санкції в розмірі 9 млн грн. Загальна сума боргів у цьому оцінюється в 63 млн грн.

Вийти з кризи Ренійський морський торговельний порт планує шляхом здійснення цілої низки заходів - відповідно до програми стабілізації.

Так, керівництво підприємства сподівається серед іншого збільшити вантажообіг порту до 30-50 тис. тонн в місяць, продати незадіяні у виробництві портальні крани, передати низку своїх об’єкстів до комунальної власності міста, реорганізувати і скоротити чисельність трудового колективу до 210 чоловік, передати суди в оренду.

Як заявляє керівництво порта, реалізація перерахованих пунктів програми дозволить підприємству за підсумками другого півріччя 2018 року отримати позитивний фінансовий результат, повністю виплатити заробітну плату та погасити низку інших боргів.

Коментарі
Додати коментар