До новин

Дев’ятий пул кредитів юридичних осіб виставлено на продаж

09 серпня, 2018
Продаж
Дев’ятий пул кредитів юридичних осіб виставлено на продаж

28 вересня у системі ProZorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу дев’ятого пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Лот F123GL31412. Стартова ціна 263 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу пулу увійшли права вимоги за 74 кредитами та 22 нежитлові будівлі (виробничі приміщення хутрової фірми) Івано-Франківська обл., Тисмениця, що перебувають на балансі 6 банків (ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», ПАТ «РАДИКАЛ БАНК», АТ «ІМЕКСБАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», ПАТ «ЮСБ БАНК» ТА ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК»). Балансова вартість об`єктів нерухомості 53 млн, 254 млн грн оцінка нерухомості в забезпеченні кредитів.  Загальна заборгованість за договорами склала - 1 291 млн грн. Середній термін прострочки виконання зобов’язань за кредитами – 6 років.  46 кредитів у стані судового провадження. У заставі – товари в обороті, нерухомість, фінансова порука, транспорт, устаткування.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього виставлялися на індивідуальний продаж здебільшого – від 9 до 16 разів.

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес.

Нагадаємо, аукціони з продажу перших двох пулів відбудуться 29 серпня та 3 вересня, третій пул торгуватиметься 10 вересня, 11 вересня відбудеться аукціон з продажу четвертого пулу, п’ятий та шостий пул торгуватимуться 18 та 19 вересня відповідно, 21 вересня відбудеться аукціон з продажу 7 пулу, 25 вересня 8 пулу.

Коментарі
Додати коментар