До новин

У Мін’юсті провели координаційну зустріч щодо реформування системи виконання судових рішень

10 серпня, 2018
Події
У Мін’юсті провели координаційну зустріч щодо реформування системи виконання судових рішень

У Міністерстві юстиції України за участі заступників міністра юстиції Світлани Глущенко та Іванни Смачило, а також міжнародних партнерів відбулась координаційна зустріч щодо реформування системи виконання судових рішень та рішень інших органів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу відомства.

Учасники заходу обговорили актуальні питання реформи системи виконання судових рішень та визначили пріоритетні цілі у зазначеній сфері і механізми для їх досягнення.

За словами заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко, Міністерство юстиції останнім часом приділяє багато уваги розробленню стратегічних програм реформування з різних напрямів. Це передбачає щоденну роботу, орієнтовану на результат, ефективне управління, послідовність реалізації пріоритетів, повну прозорість і системність.

«Кожен паспорт реформи є логічною моделлю взаємозалежних проектів, який чудово ілюструє, що для досягнення результату необхідним є залучення кожного працівника органу юстиції та підтримка наших міжнародних партнерів та суспільства», - зазначила Глущенко.

Вона додала, що саме в системі виконання рішень судів та інших органів для нас є важливою реалізація стратегічних напрямів, пов‘язаних із удосконалення системи управління виконавцями, вдосконаленням системи професійної підготовки виконавців, вдосконаленням умов ефективного й результативного здійснення виконавчої діяльності.

«Як приклади щоденної роботи, націленої на результат, можна виділити системну роботу органів державної виконавчої служби у сфері стягнення заборгованості по аліментах та заробітній платі. Сьогодні результати мають як кількісні, так і якісні позитивні зміни. Ця робота є системною, послідовною, прозорою та, що найголовніше, - ефективною», - підкреслила Глущенко.

За словами заступника Міністра, кінцевою метою реформи, яка відображена у паспорті реформи, є формування у суспільстві захищеності обов‘язковістю виконання судових рішень та рішень інших органів. Для цього виділено три стратегічні цілі: рішення виконуються добровільно, виконавчі дії здійснюються вчасно, кваліфіковано та якісно, процес виконання рішень є суспільно орієнтованим.

«Паспорт реформи примусового виконання рішень - це комплексний документ із чіткими заходами, визначеними індикаторами та строками. Він створений з метою більш ефективної реалізації однієї із ключових реформ Міністерства юстиції», - додала Глущенко.

Коментарі
Додати коментар