До новин

Мінфін регулярно звітуватиме про роботу держбанків

13 серпня, 2018
Законодавство
Мінфін регулярно звітуватиме про роботу держбанків

Міністерство фінансів розпочне регулярне звітування щодо державних банків у четвертому кварталі 2018 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу відомства.

«Зважаючи на те, що держбанки та банки з державною часткою складають понад 50% ринку, на їх капіталізацію за роки незалежності було спрямовано близько 250 млрд гривень (з них 155,4 - Приватбанк)», - йдеться у повідомленні.

«Міністерство розпочинає регулярне звітування про основні показники діяльності банків, стан практичного впровадження ними «Засад стратегічного реформування державного банківського сектора», виконання індивідуальних стратегій, а також про роботу з портфелями проблемних активів», - повідомляє Мінфін.

Як наголошується, це звітування спочатку відбуватиметься у вигляді квартальних і піврічних звітів на сайті міністерства, а згодом - в окремому розділі буде зібрано усю інформацію про функціонування державного банківського сектора: поточні звіти, стратегії і звіти про процес їх реалізації, результати роботи з проблемними активам, а також актуалізовану інформацію по судовим процесам та зверненням до правоохоронних органів.

Згідно з повідомленням, протягом найближчих тижнів Мінфін разом з НБУ та банками буде опрацьовувати формат розкриття інформації з урахуванням вимог чинного законодавства, зокрема, банківської таємниці.

«До 1 вересня буде оприлюднено формат нової звітності, а 1 листопада вийде перший розширений звіт», - додали у прес-службі.

Коментарі
Додати коментар