До новин

Чергові пули боргів юросіб перед банками-банкрутами виставили на продаж

13 серпня, 2018
Продаж
Чергові пули боргів юросіб перед банками-банкрутами виставили на продаж

Десятий та одинадцятий пули кредитів юридичних осіб виставлено на продаж.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Аукціон з продажу 10-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків відбудеться 26 вересня, а з продажу 11-го пулу 1 жовтня у системі ProZorro.Продажі.

Стартова ціна 10-го пулу 217 млн грн 11-го - 260 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу 10-го пулу увійшли права вимоги за 13 кредитами, що перебувають на балансі 2 банків (ПАТ «БАНК «КИЇВСЬКА РУСЬ», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК»). Один кредит становить 13% портфелю.

До складу 11-го пулу увійшли права вимоги за 32 кредитами, що перебувають на балансі 6 банків (АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ «АВАНТ-БАНК», ПАТ «МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК, ПАТ БАНК «КОНТРАКТ», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», ПУАТ «ФІДОБАНК») та 608 ПОЗИЦІЙ дебіторської заборгованості.

Загальна заборгованість за договорами 10-го пулу склала 1 100 млн грн. Середній термін прострочки виконання зобов’язань за кредитами – 3 роки.

За договорами 11-го пулу заборгованість 1 334 млн грн. Середня прострочка – 8 років.

У заставі банків – товари в обороті, нерухомість, фінансова порука, транспортні засоби, майнові права. Зокрема, ТОП об`єкти застави - нежитлові споруди в м. Вінниця, будівля цеху в м. Львів, вантажні автомобілі в м. Черкаси.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього виставлялися на індивідуальний продаж здебільшого по 9 - 20 разів.

Нагадаємо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, СЕТАМ продав непрофільних активів Приватбанку на 17,1 млн грн.

Коментарі
Додати коментар