До новин

Бахматюк прокоментував справу НАБУ щодо збанкрутілого ВіЕйБі Банку

06 вересня, 2018
Банкрутство фінустанов
Бахматюк прокоментував справу НАБУ щодо збанкрутілого ВіЕйБі Банку

Підозри Національного антикорупційного бюро щодо виведення коштів із банку «ВіЕйБі» напередодні визнання його неплатоспроможним безпідставні, і їх раніше вже спростували інші правоохоронці, заявляє екс-власник банку Олег Бахматюк.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Інші правоохоронні органи документально підтвердили, що ніякого виведення грошей з банку не було, і справу було закрито. Всі ті операції, про які йдеться в поданні детектива НАБУ, були внутрішніми банківськими операціями. Гроші не виходили з банку», - запевняє Бахматюк.

Раніше стало відомо про ухвалене в середині серпня цього року рішення Солом`янського суду Києва, яким детективам НАБУ надано тимчасовий доступ до речей і документів членів правління, наглядової ради банку в справі про можливу розтрату коштів рефінансування НБУ. Згідно з документом, НАБУ порушило цю справу в жовтні 2016 року та в її рамках на початку серпня цього року здійснювало обшуки в банку «ВіЕйБі».

Детективи НАБУ також розслідують повернення великих депозитів низки підконтрольних О.Бахматюку компаній, зарахування приватних зустрічних однорідних вимог пов`язаних осіб, а також дострокове повернення $45 млн компанії Quickcom Limited, через яку бізнесмен купував і інвестував у банк.

«Усі факти, наведені в ухвалі суду, вже півтора року досліджували інші правоохоронні органи, було здійснено десятки допитів і слідчих дій, у результаті чого справу було закрито за відсутністю складу злочину», - зазначає прес-служба О.Бахматюка.

У ній також нагадали, що відповідно до закону «Маски-шоу стоп» слідчі органи не мали повторно відкривати закриті справи.

«На жаль, наразі доведеться витрачати масу часу, зусиль і коштів платників податків на те, щоб довести давно доведені факти», - вважають у прес-службі бізнесмена.

Як повідомлялося, НБУ 20 березня 2015 року вирішила відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ВіЕйБі Банк, а в червні 2015 року визнав неплатоспроможним банк «Фінансова ініціатива». Потім Нацбанк подав на Бахматюка до суду п`ять позовів щодо стягнення заборгованості за персональним договором поруки за зобов`язаннями цих кредитних установ, що сумарно заборгували НБУ з рефінансування 10,9 млрд грн.

У свою чергу Бахматюк поклав відповідальність за погіршення ситуації в банках на НБУ та заявив про готовність до компромісу з Нацбанком із питання поруки, запропонувавши мирову угоду з розстрочкою на сім років із можливістю збільшити заставу перед Нацбанком.

Коментарі
Додати коментар