До новин

У США обговорюють санкції стосовно держборгу РФ

11 вересня, 2018
Борги
У США обговорюють санкції стосовно держборгу РФ

Американські законодавці, які обговорюють нові санкції проти Росії за втручання у вибори в США і інші дії на міжнародній арені, мають намір розглянути заходи щодо російського державного боргу або щодо заможних і пов'язаних з політикою Росії олігархів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінклуб.

«Суверенний борг і посилення уваги до олігархів - це дві сфери, в яких ми можемо розглянути подальше посилення нашої реакції, оскільки це, схоже, отримало широку підтримку», - сказав сенатор-республіканець, голова сенатського банківського комітету Майк Крейпо.

Слухання в минулий четвер, присвячені санкціям проти Росії, були другими з трьох запланованих комітетом, після того як американський лідер Дональд Трамп під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Гельсінкі в липні не став публічно звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори 2016 року в США.

Група сенаторів США від Республіканської та Демократичної партій на початку серпня представила законопроект, покликаний, за їхніми словами, посилити тиск на Росію у відповідь на втручання Москви в американські вибори, її діяльність в Сирії і агресію щодо українського Криму.

Законопроект передбачає, зокрема, заборону на транзакції по новому держборгу РФ, нові санкції проти російських політиків, олігархів, а також обмеження на інвестиції в енергетику і російський імпорт урану.

У той же час деякі члени Конгресу не впевнені в доцільності введення нових санкцій, оскільки, на їхню думку, існуючі заходи не змогли змінити поведінку Росії, а обмеження щодо Москви можуть вплинути на інші країни або на глобальну економіку.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Україна запровадить санкції проти будівельників Керченського мосту.
Коментарі
Додати коментар