До новин

У Мін’юсті розповіли, коли розморозять рахунки «Укргазвидобування»

12 вересня, 2018
Резонансні справи
У Мін’юсті розповіли, коли розморозять рахунки «Укргазвидобування»

Арешт на грошові кошти ПАТ «Укргазвидобування» та відокремлених підрозділів боржника триватиме до ухвалення Касаційним господарським судом у складі Верховного суду рішення по суті.

Про це повідомили Укрінформу в Міністерстві юстиції у відповідь на інформаційний запит, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Оскільки Законом «Про виконавче провадження» та ухвалою Верховного суду від 30 серпня не передбачено зняття арешту з майна та рахунків боржника на період зупинення виконавчого провадження, будь-які подальші дії будуть вчинені після прийняття рішення по суті Касаційним господарським судом», - повідомляють у Мін'юсті.

Як наголошується, до того часу жодних стягнень з рахунків боржника чи перерахунків коштів по даному виконавчому провадженню здійснюватися не буде.

У відомстві зазначають, що відповідно до ухвали Верховного суду від 30 серпня відкрито касаційне провадження у справі та зупинено виконання рішення Господарського суду міста Києва від 17 серпня 2017 року до закінчення його перегляду в касаційному порядку.

«У зв'язку з цим 4 вересня 2018 року державним виконавцем прийнято постанову про зупинення вчинення виконавчих дій. Хочемо підкреслити, що у випадку зупинення вчинення виконавчих дій, жодних стягнень з рахунків боржника та перерахунків коштів не здійснюється», - повідомляють у Мін'юсті.

При цьому наголошують, що відповідно до Закону «Про виконавче провадження», «зупинення вчинення виконавчих дій з підстав п. 2 ст. 34 не передбачає зняття арешту з майна та коштів на рахунках боржника у банках».

Згідно з повідомленням, у виконавчої служби Мін'юсту перебуває провадження з примусового виконання наказу про стягнення з компаній «Карпатигаз», «Укргазвидобування» та Місен Ентерпрайзис АБ на користь «Центру фінансового лізингу» збитків в розмірі 237,507 млн гривень.

Раніше в «Укргазвидобуванні» повідомили, що рахунки товариства досі лишаються заблокованими, «попри рішення Верховного суду, який ухвалив зупинити виконання рішення Господарського суду Києва від 17 серпня 2017 року, за яким було відкрито виконавче провадження та накладено арешт на кошти «Укргазвидобування».

31 серпня юристи УГВ подали до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції всі необхідні документи для скасування примусового стягнення, проте виконавчі дії щодо виконання рішення Господарського суду Києва від 17 серпня державним виконавцем не зупинені.

«Укргазвидобування», 100% акцій якого належить НАК «Нафтогаз України», є найбільшою газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, рахунки «Укргазвидобування» арештували через борги «Карпатигазу».

Коментарі
Додати коментар