До новин

Одеську ТЕЦ з мільярдним боргом можуть передати на баланс міста

12 вересня, 2018
Банкрутство підприємств
Одеську ТЕЦ з мільярдним боргом можуть передати на баланс міста

Найближчим часом питання передачі Одеської ТЕЦ може бути вирішене - замість приватизації її віддадуть місту.

Таку інформації озвучили на засіданні одеської комісії з питань житлово-комунального господарства, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Українську службу інформації.

Як розповів глава "Теплопостачання міста Одеси" Іван Донченко, ТЕЦ не вдалося продати. Тільки за останні роки її виставляли на аукціон 4 рази.

«Ніхто не хоче її купувати. Незабаром в суді буде закрито справу про банкрутство, після чого її зможуть передати місту», - зазначив він.

Донченко додав, що ФДМУ готовий розглянути питання про передачу акцій місту, питання лише в тому, чи готове місто прийняти підприємство на баланс.

Проблема полягає в мільярдному борзі підприємства. За словами глави ТГО, половина - це штрафні санкції за прострочені платежі, які можна зняти. Не менш значна частина боргу - фактичні борги населення за тепло, тобто теплопостачання.

У підсумку, депутати проголосували за дане рішення з умовою, що акції місто прийме після припинення справи про банкрутство і вжиття заходів щодо списання заборгованості. Крім того, чималі кошти необхідно вкласти і в реконструкцію підприємства.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, госпсуд дозволив продовжити технічний цикл збанкрутілої одеської ТЕЦ.

Коментарі
Додати коментар