До новин

Арабська Salic купує український агрохолдинг «Мрія»

13 вересня, 2018
Резонансні справи
Арабська Salic купує український агрохолдинг «Мрія»

Родючі ґрунти Чорноморського регіону і легкий доступ до імпортерів зернових і олійних культур на Близькому Сході привертають інтерес покупця.

Саудівська сільськогосподарська та тваринницька інвестиційна компанія Salic завершує операцію з придбання агрохолдингу «Мрія», повідомляє Stockworld із посиланням на Bloomberg.

Завершення операції буде можливо після отримання дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ) і виконання інших типових для подібних транзакцій умов. Після завершення угоди «Мрія» продовжить свою операційну діяльність в Україні спільно з дочірньою компанією SALIC – Continental Farmers Group (CFG). Радниками «Мрії» при підготовці угоди, а також кредиторів в процесі реструктуризації боргу компанії виступили Rothschild & Co у співпраці з ICU, Finpoint як локальних партнерів, а також Hogan Lovells.

«Україна є найбільшим в Європі виробником кукурудзи, а Саудівська Аравія – найбільшим в світі виробником ячменю. Родючі ґрунти Чорноморського регіону і легкий доступ до імпортерів зернових і олійних культур на Близькому Сході привертають інтерес Саліка. У минулому році компанія об'єдналася з Об'єднаним Арабським Еміратом Al- Dahra Holding, щоб інвестувати в зерно і худобу в 10 країнах регіону», – пояснили в компанії.

Salic вже управляє близько 45 000 га сільгоспземель в сусідніх з угіддями «Мрії» регіонах України.

«Наша дочірня компанія CFG успішно працює в Україні з 2006 року, обробляючи 45 000 га у Львівській та Тернопільській областях ... З огляду на позитивний досвід інвестицій в українську економіку, SALIC UK прийняла рішення про розширення бізнесу і глибоко вивчила український сільськогосподарський ринок у пошуках нових можливостей», – повідомив голова правління SALIC UK Халід Алабуді.

Він також повідомив, що зі свого боку, кредитори «Мрії», відновили бізнес після банкрутства, вивчали потенційні можливості для передачі бізнесу інвестору.

За словами голови SALIC UK, ключовою ідеєю компанії є виявлення, придбання і довгострокова робота з прибутковими і стійкими інвестиціями в агробізнесі.

Генеральний директор CFG Марк Леард додав, що протягом наступних двох років компанія планує інвестувати значні кошти в нове обладнання, інфраструктуру, агротехнології та консолідацію земельного банку, а також тісно співпрацювати з управлінською командою на місцях і з представниками регіональної влади, щоб вивести спільну операційну діяльність «Мрії» і СFG на світовий рівень.

SALIC UK (Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, Великобританія) була створена як дочірня компанія Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, акціонерного товариства, що належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія.

Стратегія SALIC UK фокусується на дванадцяти категоріях продуктів: пшениця, ячмінь, кукурудза, соєві боби, рис, цукор, рослинні масла, зелений корм, червоне м'ясо, молочні продукти, птиця і аквакультура.

Нагадаємо, агрохолдинг «Мрія» 21 серпня 2018 року успішно завершив реструктуризацію боргу, в результаті якої загальне боргове навантаження знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн.

Коментарі
Додати коментар