До новин

Суд не надав дозвіл на виведення з «Дельта Банку» 418 млн грн

13 вересня, 2018
Резонансні справи
Суд не надав дозвіл на виведення з «Дельта Банку» 418 млн грн

Позичальники не змогли вивести кошти з банку.

Верховний суд залишив без змін рішення апеляційної інстанції, яким скасовувалося рішення Печерського районного суду Києва, що дозволяло вивести з Дельта Банку активи на 418 млн грн, повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

«За 10 місяців перебування справи в суді касаційної інстанції його розгляд відкладався десять разів, в тому числі в зв'язку з порушенням позивачами норм процесуального права», – йдеться в повідомленні.

ФГВФО нагадує, що в грудні 2016 року в Печерський районний суд Києва було подано заяву за позовом фізосіб – власників бізнесу до Дельта Банку з вимогами визнати недійсними кредитні договори і договори іпотеки, згідно з якими в забезпечення було передано комерційну нерухомість в центрі Києва загальною площею майже 2 000 кв. м.

Це приміщення, в яких зараз знаходяться офіси та магазини одягу та аксесуарів luxury-сегмента. Об'єкти розташовуються на вул. Хрещатик (Пасаж), вул. Володимирській і вул. Городецького. Ще один з переданих в заставу банку об'єктів – на вул. Сагайдачного – знаходиться на реконструкції.

Крім того, в заставі у банку – земельні ділянки, загальною площею 1,1682 га, розташовані в Обухівському районі Київської області. Цільове призначення – «для будівництва готельно-ресторанного та торгово-розважального комплексу». Ділянки розташовуються на фасадній стороні новообуховської траси, недалеко від популярних ресторанних комплексів.

Також в забезпечення за договорами передані корпоративні права юридичних осіб в розмірі 100% їх статутного капіталу та договори поруки з юридичними і фізичними особами. 

Коментарі
Додати коментар