До новин

Новий власник "Мрії" хоче достроково викупити євробонди компанії

13 вересня, 2018
Резонансні справи
Новий власник "Мрії" хоче достроково викупити євробонди компанії

Британська Salic UK Limited планує достроково викупити єврооблігації Mriya Farming Plc більш ніж на 208 мільйонів доларів, емітовані в рамках реструктуризації зобов'язань агрохолдингу "Мрія".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Викуп імовірно стартує 16 листопада 2018 року. Остаточний розрахунок з власниками цінних паперів, як очікується, завершиться 15 листопада 2019 року.

Тривалий період викупу обумовлений тим, що частина коштів в рамках угоди з купівлі Salic UK агрохолдингу "Мрії" буде заблокована на ексроу-рахунку, і вивільниться лише після визначення фінальної ціни продажу.

Також наголошується, що Salic UK в рамках угоди, перерахує "Мрії" певну суму грошових коштів. Після вирахування супутніх операційних витрат, передбачуваних на рівні 10-15 млн доларів, ставка відновлення за єврооблігаціями становитиме 53-62% номіналу.

Крім цього, Salic UK визнає забезпечені зобов'язання Mriya Farming Plc на 102 млн доларів.

Враховуючи вищезазначене, вартість агрохолдингу "Мрія" оцінюється в 222-246 млн доларів.

Передбачається, що після завершення викупу євробондів в кінці 2019 року структура Mriya Farming Plc буде ліквідована.

"Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюються в 380 тис. тонн.

Нагадаємо, 12 вересня Mriya Farming PLC і Saudi Agricultural and Livestock Investment Company оголосили про укладання договору купівлі-продажу сільськогосподарських активів групи "Мрія".

Коментарі
Додати коментар