До новин

В «Мрію» хочуть інвестувати 150 млн дол.

14 вересня, 2018
Резонансні справи
В «Мрію» хочуть інвестувати 150 млн дол.

Суверенний фонд Саудівської Аравії планує додатково інвестувати український агрохолдинг "Мрія" до 150 мільйонів доларів за 2 роки.

Про це заявила глава офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Придбавши активи "Мрії", Фонд планує додаткові інвестиції в технологічний парк і активи холдингу протягом наступних двох років в сумі до 150 млн доларів", - сказала вона.

"Ми припускаємо, що наступним кроком стануть інвестиції в транспортну і портову інфраструктуру", - додала Ковалів.

У зв'язку з цим вона наголосила на важливості прийняття нового закону про концесії, який чекає друге читання в парламенті, який може стати інструментом для залучення цього та інших стратегічних інвесторів в транспортний сектор.

"Потенційно Фонд готовий розглянути проекти в енергетиці та секторі нерухомості", - повідомила також глава офісу Національної інвестиційної ради.

Нагадаємо, 12 вересня Mriya Farming PLC і Saudi Agricultural and Livestock Investment Company оголосили про укладання договору купівлі-продажу сільськогосподарських активів групи "Мрія".

Після завершення угоди "Мрія" продовжить свою операційну діяльність в Україні спільно з дочірньою компанією SALIC - Continental Farmers Group.

Mriya Farming PLC - англійська материнська компанія групи "Мрія", однієї з найбільших українських агрокомпаній, обробляє 150 тис га в шести областях Західної України: Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській.

У своєму активі "Мрія" має 4 сучасних елеваторних комплекси загальною потужністю 380 тис тонн, картоплесховище загальною місткістю 52 тис тонн, насіннєвий і крохмальний заводи.

Компанія спеціалізується на вирощуванні пшениці, ріпаку, ячменю, соняшнику, сої, кукурудзи, цукрових буряків, картоплі та інших сільськогосподарських культур.

Continentlal Farmers Group входить до складу груп United Farmers Holding Company. UFHC була створена консорціумом Saudi Agricultural and Livestock Investment, Saudi Grains and Fodder Holding і Almarai Company - компаніями, акціонерами яких виступають або уряд Саудівської Аравії, або члени королівської родини країни.

Коментарі
Додати коментар