До новин

Нафтогаз: Суд Швеції поновив стягнення $2,6 млрд боргу з Газпрома

17 вересня, 2018
Борги
Нафтогаз: Суд Швеції поновив стягнення $2,6 млрд боргу з Газпрома

Апеляційний суд округу Свеа, Швеція, скасував своє попереднє рішення про призупинення виконавчих дій у рамках рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного контракту між «Нафтогазом України» і російським «Газпромом».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«Таким чином, суд усунув цю перешкоду до стягнення залишку боргу «Газпрому» в розмірі понад 2,6 млрд дол. «Нафтогаз» продовжує процес стягнення у всіх відповідних юрисдикціях. «Газпром» має можливість зупинити ці дії, заплативши всю суму боргу добровільно», - наголошують в Нафтогазі.

Як зазначається, суд коротко обґрунтував своє рішення: «Причин, за якими було ухвалене рішення про призупинення виконавчих дій, більше не існує. Попередні рішення про призупинення, відповідно, скасовуються».

Повідомляється, що рішення суду не підлягає оскарженню. «Сьогоднішнє рішення також означає, що суд вважає малоймовірним успіх «Газпрому» в апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного контракту з «Нафтогазом». Ця апеляція розглядається в тому ж самому суді», - наголосили в прес-службі «Нафтогазу».

Коментарі
Додати коментар