До новин

Чергові пули кредитів юридичних осіб виставили на продаж

18 вересня, 2018
Продаж
Чергові пули кредитів юридичних осіб виставили на продаж

Аукціон з продажу 18-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 9 жовтня, а з продажу 19-го пулу - 11 жовтня у системі ProZorro.Продажі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Стартова ціна 18-го пулу 858 млн грн, 19-го – 342 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу 18-го пулу увійшли права вимоги за 100 кредитів, що перебувають на балансі 11 Банків з продажу прав вимоги АТ «Банк «Фінанси та Кредит», АТ «КБ «ЕКСПОБАНК», АТ «Дельта Банк», ПАТ «БГ БАНК», ПАТ «БГ БАНК», ПАТ «Банк «Київська Русь», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК», ПАТ «РАДИКАЛ БАНК», АТ «ЄВРОГАЗБАНК» та АТ«ІМЕКСБАНК».

Середня прострочка – 6 років. Загальна заборгованість за договорами склала 4 263 млн грн. По 67 кредитам тривають судові провадження.

До складу 19-го пулу увійшли права вимоги за 9 кредитами, що перебувають на балансі банку АТ«ІМЕКСБАНК». Середня прострочка – 4 роки. Заборгованість за договорами - 1 774 млн грн.  Судове провадження триває по всіх кредитах. У заставі банків – майнові права, нерухомість, товари в обороті, обладнання, транспортні засоби. Зокрема, готельний комплекс та нежитлова нерухомість в Одеській області, нежитлові приміщення в Тернопільській області, земельні ділянки на Київщині.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж від 1 до 18 разів.

Нагадаємо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд відхилив скаргу НБУ на високі тарифи ФГВФО при продажі активів банків-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар