До новин

Майданчик СЕТАМ продаватиме права оренди державної землі

18 вересня, 2018
Продаж
Майданчик СЕТАМ продаватиме права оренди державної землі

Державне підприємство «СЕТАМ» та Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру в рамках пілотного проекту впровадження електронних земельних торгів уклали договір про забезпечення функціонування системи електронних земельних торгів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

Перші лоти уже в системі OpenMarket за посиланням.

До продажу будуть запропоновані права оренди на 10 ділянок загальною площею 210 гектарів, по дві в Кіровоградській, Одеській, Сумській, Львівській та Чернігівській областях. Згідно із процедурою, визначеною Земельним кодексом України, торги можуть відбутися не раніше ніж через 30 днів після експозиції лотів.

Важливим етапом впровадження електронних земельних торгів стало доопрацювання Держгеокадастру та розробка окремого модулю аукціонів, що стало можливим за підтримки програми EGAP, яка виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва.

«СЕТАМ вже має суттєвий досвід з продажу землі. Сукупна вартість земельних ділянок, проданих на OpenMarket, досягла 348,5 млн грн. Торги з продажу оренди землі відбуваються виключно з використанням сучасної технології Blockchain, яка унеможливлює будь-які маніпуляції та корупційні ризики», - запевнив Міністр юстиції України Павло Петренко.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у серпні через СЕТАМ продали майна на 240 мільйонів.

Коментарі
Додати коментар