До новин

НБУ: Законопроект з програми МВФ все ще «припадає пилом» у парламенті

01 жовтня, 2018
Законодавство
НБУ: Законопроект з програми МВФ все ще «припадає пилом» у парламенті

Міжнародний валютний фонд наполягає на ліквідації Нацкомісії з регулювання фінпослуг.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю начальника управління реформування фінансового сектора НБУ Євгена Степанюка виданні Фінклуб.

«Спліт згадується і в чинній програмі розширеного фінансування МВФ. До речі, програма від 2015 року, і законопроект теж припадає пилом в парламенті з того ж року», - нагадав Степанюк.

Президент Петро Порошенко 20 липня 2015 року подав у Раду позачерговий законопроект, згідно з яким Нацкомфінпослуг повинна була існувати тільки до 1 січня 2016 року, а її функції планувалося розділити між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку України, пише Liga.net.

Профільний комітет підтримав законопроект, але парламент прийняв його лише в липні 2016 року, і з тих пір його доробляли. У вересні 2017 року Руслан Демчак заявив, що законопроект про спліт готовий до другого читання.

Депутати планували розглянути документ на засіданні профільного комітету в середині вересня 2018 року. Однак через низьку явку членів комітету засідання не відбулося.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, президент України Петро Порошенко запевнив, що дефолту у 2019 році не буде.

Коментарі
Додати коментар