До статей

Нардеп із БПП рятує "Мостобуд" регіонала Продивуса від банкрутства

24 березня, 2015
Журналістські статті
Нардеп із БПП рятує "Мостобуд" регіонала Продивуса від банкрутства

Народний депутат із президентської фракції Руслан Демчак намагається захистити головний бізнес-актив екс-регіонала Володимира Продивуса – компанію "Мостобуд" – від банкрутства, одночасно давши можливість потонути його головному конкурентові

Минулого тижня Демчак зареєстрував у парламенті законопроект, яким передбачено мораторій до 2018 року на порушення справ про банкрутство щодо великих підприємств, які не менше 25 років будують і ремонтують мости та інші штучні споруди.

Такий закон, на переконання автора ініціативи, має запобігти банкрутству важливих мостобудівних підприємств через невиконання замовниками своїх зобов'язань перед ними. А також підтримає "компанії з багаторічним досвідом роботи, які зарекомендували себе як у радянські часи, так і за незалежної України".

Сам Руслан Демчак не має відношення до мостобудівного бізнесу: до набуття статусу народного депутата він був основним власником корпорації UBG, в яку входили Ерде Банк, страхова компанія "Добробут", меблева фабрика "Матіс", юридична фірма "Консалтинг Груп" та інші структури, які не пов'язані з будівництвом мостів. Таким чином, дорікнути йому в лобіюванні мораторію з корисливих мотивів - не можна. Тим часом аналіз кваліфікаційних вимог до претендентів на уникнення банкрутства дозволяє зробити висновок, що фактично потенційний щасливчик вимальовується лише один - київське ПАТ "Мостобуд", що належить земляку Демчака, вихідцю з Вінниці Володимиру Продивусу. Він був депутатом Верховної Ради в 2012-2014 роках, входив у фракцію Партії регіонів і очолював підкомітет з питань будівництва, мостобудування і ЖКГ.

"Мостобуд" - найстаріша і найбільша мостобудівна компанія України. Вона була створена ще в 1945 році, а її штат налічує близько 1 тис. працівників. Тобто компанія повністю відповідає критеріям, прописаним в законопроекті Демчака. До того ж "Мостобуд", який брав участь в будівництві Дарницького мосту, естакади на Набережно-Хрещатицькій вулиці та реконструкції транспортної розв'язки на Московській площі в Києві, зараз є однією з найбільш проблемних мостобудівних компаній, якій потрапляння під дію мораторію на порушення справ про банкрутство було б дуже доречним. Адже структура Продивуса майже повністю залежить від держзамовлень, а законодавство не залишає шансів претендентам, щодо яких розпочато справу про банкрутство, на перемогу в державних тендерах.

Кредитори неодноразово намагались ініціювати банкрутство "Мостобуду", але структурі Володимира Продивуса з великими труднощами вдавалося протистояти цим спробам. Якщо ж буде введено мораторій на банкрутство мостобудівників у запропонованій Демчаком редакції, компанія зможе не побоюватися переходу під контроль кредиторів. "Мостобуд" й надалі зможе брати участь у державних тендерах на будівництво та ремонт мостів.

Шанси компанії на перемогу будуть підвищуватися, враховуючи, що скористатися запропонованим Демчаком мораторієм не зможе головний конкурент "Мостобуду" - заснована 10 років тому компанія "БМК Планета-буд" іншого екс-депутата - Володимира Мошенського, яка також накопичила багатомільйонні борги і через це знаходиться на межі банкрутства.

Протягом останніх років "Мостобуд" нещадно "трусять" кредитори, яким компанія винна більше 1 млрд гривень. Головними кредиторами до останнього часу були націоналізований Родовід Банк, якому "Мостобуд" заборгував близько 890 млн гривень, і Укрсоцбанк з претензіями на суму понад 100 млн гривень.

За матеріалами "ДС"

 

Коментарі
Додати коментар