До новин

Херсонське управління транспорту звинувачують у заподіянні збитків автобусному перевізнику-банкруту

29 жовтня, 2018
Банкрутство підприємств
Херсонське управління транспорту звинувачують у заподіянні збитків автобусному перевізнику-банкруту

Новокаховські поліцейські продовжують розслідувати діяльність обласного управління транспорту. Зараз Новокаховський міський суд розглядає кримінальне провадження за заявою керуючого санацією компанії-перевізника "Югтранс".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Херсонські факти.

У період з 2011 року по 2016 рік між "Югтранс" і відповідним структурним підрозділом Херсонської обласної державної адміністрації за результатами конкурсів з визначення перевізників на автобусних маршрутах регулярно укладалися договори на організацію перевезень. В останній раз договори укладалися в грудні 2016 року.

Як сказано в матеріалах справи, 25 січня 2018 року начальник управління транспорту і зв'язку обласної державної адміністрації, в порушення чинного законодавства, склав і підписав лист про розірвання договорів, яке направив компінї "Югтранс". При цьому посилання на будь-яке рішення начальника управління або глави ОДА вказаний документ не містив.

Так, з перевізником були розірвані майже всі договори.

Керуючий санацією зазначає, що договори діяли до 2019-2021 року, обслуговування маршрутів могло б принести дохід компанії, який в п'ятсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. І через дії посадових осіб управління транспорту та зв'язку «Югтрансу» було завдано збитків в особливо великих розмірах.

У справі про можливу підробку документів призначена судова економічна експертиза, яка повинна підтвердити або спростувати наявність збитків.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація,  компанія «Югтранс» була визнана банкрутом  14 серпня.

Коментарі
Додати коментар