До новин

ВТБ Банк підвищив комісію за зняття готівкових коштів до 25%

16 листопада, 2018
Банкрутство фінустанов
ВТБ Банк підвищив комісію за зняття готівкових коштів до 25%

ВТБ Банк офіційно оголосив на своєму сайті, що з 14.11.2018 змінив тарифи на послуги для фізичних осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Зокрема, банк декларує готовність видати готівкові валютні кошти на суму від 350 дол чи 350 євро лише з основною комісією 10% та додатковою комісією 15%. Такі ж тарифи встановлені для зняття гривневої готівки на суму від 10 тис грн.

Ця додаткова комісія 15%, власне, і введена з 14 листопада.

Нагадаємо, що комісія 10% була введена ВТБ Банком з 5 листопада.

7 листопада ВТБ Банк оприлюднив офіційну заяву, в якій він запровадження обмежень на зняття коштів пов’язував із судовим рішенням щодо арешту активів. Як констатував банк, це заблокувало йому можливість поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого в процесі стягнення з боржників заставного майна. Така ж версія була викладена в офіційній заяві НБУ від 5 листопада.

8 листопада група ВТБ публічно заявила, що не виключає подальшого погіршення ситуації з ліквідністю української «дочки» в разі збереження наявних обмежень за судовим рішенням. Як зазначали в групі, ВТБ Банк хотів би здати ліцензію, але не може цього зробити через судові обмеження і виконання зобов`язань перед клієнтами.

За три квартали ВТБ Банк зафіксував збиток 1,8 млрд грн.

Згідно зі звітністю ВТБ Банку, на 01.10.2018 він мав такі значення нормативів ліквідності:

- Н4 (норматив миттєвої ліквідності; характеризує мінімальний обсяг високоліквідних активів, необхідний для виконання поточних зобов’язань впродовж одного операційного дня) становив 34,27% (вимога НБУ - не менше 20%);

- Н5 (норматив поточної ліквідності; характеризує мінімально необхідний обсяг активів банку для виконання поточних зобов’язань впродовж одного календарного місяця) - 8,66% (вимога НБУ - не менше 40%);

- Н6 (норматив короткострокової ліквідності; визначає мінімально необхідний обсяг активів для виконання зобов’язань впродовж одного року) - 17,55% (вимога НБУ - не менше 60%).

За даними НБУ, на 01.10.2018 обсяг вкладів фізосіб у ВТБ Банку становив 1,9 млрд грн, юросіб - 1,68 млрд грн, банків - 2,37 млрд грн (при цьому обсяг коштів групи ВТБ - 2 млрд грн).

Відповідні показники на 01.11.2018 ВТБ Банк наразі не оприлюднив.

Коментарі
Додати коментар