До новин

Завод «Океан» має бути серед підприємств оборонної промисловості - Миколаївська ОДА

17 грудня, 2018
Резонансні справи
Завод «Океан» має бути серед підприємств оборонної промисловості - Миколаївська ОДА

Миколаївська облдержадміністрація клопотатиме перед президентом України, щоб суднобудівний завод «Океан» було включено до переліку підприємств оборонної промисловості.

Про це заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

«Я радий, що суднобудівний завод «Океан» придбав наш миколаївець. Це вчинок. Він обіцяє виплатити до нового року зарплату (борги по зарплаті - ред), яка сягає понад 90 млн грн. На жаль, деякі працівники вже померли, так і не дочекавшись її. Але є їх спадкоємці. А після цього я запрошу на завод Президента України, щоб він познайомився з його потужностями, і клопотатиму, щоб підприємство було включено до переліку підприємств оборонної промисловості. Тоді воно зможе отримувати оборонні замовлення», - сказав Савченко.

Він також наголосив, що зараз у деяких ЗМІ мусується питання щодо низької ціни, за якою було придбано завод з аукціону. Але, на його думку, треба враховувати, що окрім цієї ціни, новий власник має розрахуватися з зарплатними та низкою інших боргів. Отож сума буде значно більшою.

3 грудня завод «Океан» продали з аукціону за 122 мільйони 195 тисяч гривень. Протягом торгів ціна знизилася з 1,1 мільярда гривень до 122 мільйонів. Це була третя спроба продати завод. Перші дві не відбулися через відсутність охочих його купити. Новим власником підприємства стало миколаївське ТОВ «Торговий дім «Аннона».

Продаж цілісного майнового комплексу ПАТ МСЗ «Океан» відбувся відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спеціалізується на будівництві та ремонті контейнеровозів, танкерів та інших суден водотонажністю до 350 тисяч тонн. Він був власністю норвежсько-російської компанії Вадан Ярдс Груп АС.

Коментарі
Додати коментар