До новин

Мінекономіки: В Україні не працює половина держпідприємств

11 червня, 2015
Банкрутство підприємств
Мінекономіки: В Україні не працює половина держпідприємств

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов заявляє, що з 3,3 тис. державних підприємств на сьогоднішній день функціонує лише половина.

Про це він повідомив на виїзному засіданні Комітету ПА НАТО з питань економіки та безпеки в рамках засідання Міжпарламентської Ради Україна - НАТО, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

«Близько 3 300 державних підприємств на сьогоднішній день, з яких близько половини функціонують. У цих компаніях працює близько 900 осіб і вони мають дохід близько 190 млн грн - близько 5,5 млрд дол.», - зазначив Нефьодов.

Він розповів, що сектор державних підприємств є збитковим, а більша половина підприємств на сьогодні знаходяться в приватних руках.

«Щодо трансфертів від центрального уряду державним підприємствам у 2014 році, за винятком газових трансфертів, це абсолютно окрема справа, якщо говорити про трансфери з бюджету державних підприємств, то у нас було десь 2,5% ВВП, у той час як дивідендів було 0,%. Отже 2,5% витрати з бюджету і 0,2% - це щось начебто прибутку», - зазначив Нефьодов.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у процедурі банкрутства або ліквідації перебувають 154 держпідприємства.

Коментарі
Додати коментар