До новин

Нацбанк змінив директора департаменту банківського нагляду

11 червня, 2015
Законодавство
Нацбанк змінив директора департаменту банківського нагляду

Національний банк України 10 червня 2015 року призначив директором свого департаменту банківського нагляду Катерину Рожкову замість Світлани Фабер.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

«В рамках проекту трансформації Національного банку триває оновлення керівного складу регулятора. Катерина Рожкова – висококомпетентний керівник з бездоганною репутацією і досвідом роботи, зокрема у Національному банку України. Від новопризначеного керівника департаменту банківського нагляду ми очікуємо рішучих дій, спрямованих на забезпечення прозорого, адекватного та незалежного контролю за діяльністю банків України з метою захисту інтересів клієнтів та вкладників», - зазначив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

Також він подякував за сумлінну роботу та відданість Національному банку Світлані Фабер, яка продовжить роботу у регуляторі на посаді заступника директора департаменту начальника управління нагляду за банками 1 та 2 груп департаменту банківського нагляду.

«Зі свого боку я докладу максимум зусиль та весь свій досвід роботи в українських банківських установах для створення ефективної та плідної системи нагляду за діяльністю банків», - пообіцяла новопризначена Рожкова.

43-річна Катерина Рожкова впродовж 1998 – 2005 років працювала у банку «Аваль», у 2006 – 2008 була заступником голови правління, членом правління, відповідальним працівником з фінансового моніторингу, радником голови правління Ерсте Банку.

Після цього півроку, до кінця 2009 року, Рожкова очолювала департамент безвиїзного банківського нагляду Національного банку України. У 2010 – 2013 роках – обіймала посаду заступника голови правління Фінбанку.

З 2013 року Катерина Рожкова працювала заступником голови правління Платинум Банку, а з 2014 року і до призначення в НБУ– виконувала обов’язки голови правління цього банку.

Нагадаємо, що до функцій департаменту банківського нагляду Національного банку України належить здійснення ефективного банківського нагляду за банками всіх груп (у тому числі за банками, у яких призначено тимчасову адміністрацію) та філіями іноземних банків в Україні, а також застосування до банків адекватних заходів впливу відповідно до законодавства України.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 9 червня НБУ призначив нового голову департаменту супроводження кредитів.

Коментарі
Додати коментар