До новин

ГПУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-заступника глави Укргазбанку

10 січня, 2019
Резонансні справи
ГПУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-заступника глави Укргазбанку

Генпрокуратура завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови правління Укргазбанку та керівника однієї з дирекцій банку у виведенні коштів із фінустанови.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

«В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008–2010 років колишній заступник Голови правління АБ «Укргазбанк» за попередньою змовою з діючим на той час керівником однієї з дирекцій АБ «Укргазбанк» організував схему щодо виведення державних коштів на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 млн грн та з метою подальшого заволодіння вказаними коштами», - наголосили правоохоронці.

За результатами досудового розслідування 9 січня прокур у кримінальному провадженні обвинувальний акт щодо вказаних обвинувачених скерував до суду для розгляду по суті.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років і позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в квітні 2018 року правоохоронці повідомили, що колишньому заступнику голови правління Укргазбанку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 40 млн грн.

Як заявляв тоді представник Укргазбанку Володимир Пікалов, йшлося про Олексія Омельяненка, який до націоналізації банку був одним з найбільших його акціонерів.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, службові особи Укргазбанку заволоділи його коштами під час видачі кредитів для VS Energy.

Коментарі
Додати коментар