До новин

ФГВФО продає бізнес-центр Імексбанку в Одесі за 222 млн грн

22 січня, 2019
Законодавство
ФГВФО продає бізнес-центр Імексбанку в Одесі за 222 млн грн

28 січня Фонд гарантування планує провести аукціон з продажу бізнес-центру площею 12,1 тис м2, що знаходиться d Одесі та належить Імексбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Мова йде про бізнес-центр «Шевченківський».

Стартова ціна на цей актив - 221,7 млн грн.

Нагадаємо, 30.11.2018 Госпсуд Одеської області в рамках справи №916/3255/17 відмовився задовольнити позов ліквідатора Імексбанку до ТОВ «Нова-Хвиля» про

визнання недійсним договору управління нерухомим майном (№1887) від 31.12.2014 та застосування наслідків недійсності (виселення).

Предметом спору в цьому випадку є згаданий 16-поверховий бізнес-центр «Шевченківський».

Цю нерухомість Імексбанк ще в 2009 році надав в іпотеку для НБУ як забезпечення по кредиту рефінансування.

На думку ФГВФО, колишнє керівництво Імексбанку в кінці 2014 року при укладанні договору про управління нерухомим майном з ТОВ «Нова-Хвиля» (управитель) мало отримати згоду від НБУ, чого зроблено не було.

Проте суд зазначив, що Законом України «Про іпотеку» «не визначено обов`язку іпотекодавця отримувати згоду іпотекодержателя на укладання договору управління майном», а “передача майна управителю за договором управління майна не тягне переходу права власності на нього як на управителя» (цитата).

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, ліквідатор Імексбанку не зміг отримати контроль над стадіоном «Чорноморець».

Коментарі
Додати коментар