До новин

Промінвестбанк озвучив свою версію боргового конфлікту з «Укрзалізницею»

21 лютого, 2019
Борги
Промінвестбанк озвучив свою версію боргового конфлікту з «Укрзалізницею»

Промінвестбанк називає законними свої дії зі стягнення боргу АТ «Укрзалізниця», який компанія повністю припинила обслуговувати у вересні 2017 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як наголошують у банку, протягом 2011-2014 років дочірні підприємства «Укрзалізниці» - «Південно-Західна залізниця» та «Південна залізниця» залучили кредити Промінвестбанку на загальну суму $153,25 млн. Кінцевий термін погашення заборгованості згідно з умовами кредитних договорів закінчився 22 грудня 2014 року і 3 березня 2015 року відповідно, проте кредити так і не було погашено.

«Банк багаторазово пропонував «Укрзалізниці» врегулювати заборгованість, включно з можливістю списання нарахованих штрафних санкцій, оплати боргу за погодженим графіком та його частковою реструктуризацією. Лише після закінчення терміну в 30 місяців банк був вимушений звернутися до суду. Проте керівництво компанії зосередилося на примушуванні банку до дисконтування боргу, використовуючи як аргументи намір припинити сплату відсотків і спричинити мільярдні збитки через формування резервів. Погрози було реалізовано, коли у вересні 2017 року «Укрзалізниця» без жодного повідомлення припинила сплату відсотків за кредитами», - зазначили у ПІБ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Промінвестбанк відсудив в «Укрзалізниці» майже півмільярда гривень. Пізніше президент Петро Порошенко схвалив мораторій на стягнення з УЗ боргів «Донецької залізниці».

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, «Укрзалізниця» просить не купувати її борг перед «дочкою» російського банку.

Коментарі
Додати коментар