До новин

НБУ оскаржить рішення суду про виплату 129 мільйонів власнику Радикал банку

22 березня, 2019
Резонансні справи
НБУ оскаржить рішення суду про виплату 129 мільйонів власнику Радикал банку

Національний банк України подасть апеляцію на рішення Господарського суду Києва, яким було задоволено позов до НБУ про відшкодування шкоди в розмірі 128,9 млн акціонеру ліквідованого Радикал Банку - ТОВ «Промислова інноваційна компанія».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службі НБУ.

«Національний банк України подасть апеляційну скаргу в обов'язковому порядку», - сказав представник прес-служби регулятора.

Як повідомлялося, НБУ 9 липня 2015 року відніс Радикал Банк до категорії неплатоспроможних у зв'язку з тим, що за підсумками перевірки операційних кас і відділень банку було встановлено грубе порушення законодавства в сфері готівкового обігу. 4 березня 2019 року Госпсуд Києва задовольнив позов ТОВ «Промислова інноваційна компанія» та вирішив стягнути з НБУ на користь ТОВ 128,9 млн грн відшкодування майнової шкоди.

Нагадаємо, «Промислова інноваційна компанія сконцентрувала» 71% акцій Радикал Банку в червні 2015 року. За даними журналістів YanukovychLeaks, Радикал банк був пов'язаний з колишнім президентом Януковичем.

Банк працював з 2010 року і входив до групи невеликих фінустанов за обсягом активів. За даними НБУ, ключовими власниками банку були Максим Шпак та Анрі Веремійченко, яким належали 71% банку через «Промислову інноваційну компанію.

У 2010 році Радикал разом з іншим банком, який пов'язували з «сім'єю» Януковича — Укрбізнесбанком — був задіяний в сумнівних контрактах на суму понад 1,6 млрд грн.

Восени 2013 року Радикал почав обслуговувати співробітників «Танталіту» — компанії, у власності якої знаходилось «Межигір'я». Крім того, низка акціонерів і посадових осіб банку виявилися пов'язаними з групою межигірських фірм.

Коментарі
Додати коментар